Schrijftrainingen

Schrijftrainingen en -workshops

Schijfworkshops en -modules voor ondernemers én particulieren

Iedereen kan schrijven. Met de juiste aanpak en instelling kan ook jij veel betere teksten schrijven dan je zelf denkt. In mijn schrijftrainingen en -workshops leer je ook veel meer genieten van het schrijven.

De afgelopen jaren hielp ik al tientallen cursisten in een schrijfworkshop, schrijftraining of individueel. Ik ben ook schrijfdocent aan de Schrijversvakschool Groningen en bij Schrijven Online.

Mijn schrijftrainingen zijn zowel geschikt voor particulieren die creatiever willen schrijven als voor ondernemers die meer uit hun website willen halen.

 

Binnenkort: Schrijf onweerstaanbare teksten (online training)

Ben jij een bevlogen ondernemer of schrijvende werknemer, maar vind je het lastig om dat te vertalen naar een wervende tekst voor website of sociale media?

Wil je weblogs, e-mails en nieuwsbrieven schrijven die meer traffic en omzet genereren?

Dan is deze serie online schrijftrainingen ideaal voor jou.

Een compleet online traject, met diverse modules, onbeperkt te gebruiken

In diverse video- en audio-modules leer ik je hoe je een geweldige tekst schrijft, die iedereen vreet.

De modules kun je onbeperkt gebruiken.

Je gaat aan de slag met:

*helderheid: snappen bezoekers op jouw website meteen wat jij voor ze kunt betekenen?

*pakkend schrijven: hoe 'pak' jij je potentiële klant in? Met een opvallende kop, prikkelende intro en een tekst die prettig leest en aanzet tot actie.

*opbouw en structuur: hoe bouw je een tekst op, wat moet er wel/niet in?

*klantgericht schrijven: wie wil jij graag bereiken en wat los jij op voor je potentiële klanten?

*de juiste toon: schrijf je u of jij, hoe persoonlijk kun je zijn?

*de goede balans tussen spreek- en schrijftaal

*hoe je schrijft vanuit je hart én je ervaring

Speciaal beta-aanbod: Dit is een nieuwe training (maar met beproefde aanpak) die ik nu ontwikkel en perfectioneer. Sterker, jij kunt zelfs nog input geven zodat de training nóg beter op jouw wensen aansluit.

Omdat de training nog wordt opgenomen, bied ik deze aan tegen een eenmalige early bird-korting van 70%. Je betaalt slechts 399 in plaats van € 1330,-.

Let op: dit is het laagste bedrag waarvoor ik deze training ooit zal aanbieden.

*Nóg een voordeel: omdat jij tot het selecte groepje pioniers behoort kun jij tijdens de opname van de trainingen vragen te stellen.

*Als extra bonus krijg jij de video Hoe schrijf ik een onweerstaanbaar persbericht.

 

Wil je je alvast aanmelden of op de hoogte worden gehouden? Vul dan onderstaand formulier in:

Workshop Creatief Schrijven

Wil je beter leren schrijven? Heb je een mooi verhaal, maar lukt het je niet om het goed op papier te krijgen?

Dan is de eendaagse workshop creatief schrijven iets voor jou.

Wat doen we op die dag?

Ik houd ervan om samen aan een tekst te schaven zodat die nog beter wordt. In mijn workshop wachten we niet op inspiratie, maar werken we als ambachtslieden aan jouw tekst. Dan hoor je mij dingen zeggen als:

"Hoe kun je die zin nèt iets beter formuleren?"

"Als je die hele alinea schrapt wordt die passage volgens mij spannender."

"Zou het verhaal niet sterker zijn als..."

"Heeft de uitvoerige beschrijving van het interieur een toegevoegde waarde?" 

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor elk niveau. Voor zowel de schrijfster (m/v) die haar eerste serieuze schreden nog wil zetten als diegene die zelf al veel heeft geschreven, maar behoefte heeft aan professioneel advies - en aan steun en feedback van de andere cursisten. Het lezen en bespreken van elkaars werk is een grote meerwaarde van deze workshop.

Om elke cursist optimaal aandacht te kunnen geven werken we in een kleine groep van maximaal zes personen. In een veilige en inspirerende omgeving, het idyllische dorpje Ezinge waar ik sinds december 2021 woon en werk.

Duur: De workshop duurt één dag. We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Voor koffie, thee, water en een heerlijke lunch wordt gezorgd.

Kosten: De kosten van deze workshop zijn 199*,- per persoon. Daarvoor krijg je al het bovengenoemde én een attentie.

*wil je na de workshop worden begeleid bij je manuscript (zie hieronder) dan krijg je € 25,- korting.

De datum voor de volgende schrijfworkshop is nog niet bekend 

>Meld je hier vast aan of stel je vraag.

 

Hulp bij je manuscript

Een boek publiceren: een onbereikbare droom? Nee hoor.

Tegenwoordig kan iedereen zelf een boek uitgeven. Of het nu een familiegeschiedenis of portret van een dierbaar persoon is, of die roman die je altijd al had willen schrijven (of wellicht al hebt geschreven): het kan.

Ik help je die droom te realiseren.

Hoe?

Ik heb een aantal boeken gepubliceerd bij gerenommeerde uitgevers, heb veel redactiewerk gedaan, schrijvers begeleid en boeken gerecenseerd. Kortom: ik ken alle fases en weet wat je te wachten staat. Ik ken ook de valkuilen en kan je daarvoor behoeden of je er weer uit trekken.

Als begeleider, redacteur of meelezer kan ik veel voor je betekenen. Ook als corrector en meelezer was ik betrokken bij een aantal boeken. Die nog prijzen wonnen ook, maar -toegegeven- dat hadden de auteurs gedeeltelijk ook aan zichzelf te danken.

Wat ik bied:

Begeleiding: Hierbij werken we gestructureerd aan jouw boek. Jij schrijft en ik begeleid. Dat kan op afstand (via de mail, skype of telefoon) en/of via individuele sessies. Jij mag uiteraard zelf bepalen hoe intensief de begeleiding is. Mijn ervaring als schrijver is dat het heel prettig, leerzaam en motiverend is om samen aan een boek te werken. Prijs in overleg.

Tekstredactie: Je manuscript wordt op verhaalniveau doorgenomen. Van een aantal pagina's wordt gekeken naar plot, logica, continuïteit en volgorde. Ook worden de zinsopbouw, grammatica en woordgebruik beoordeeld. Je krijgt suggesties tot verbetering. Tarief: eerste 2000 woorden: €150,-. Vanaf 2000 woorden €0,020 per woord.

 Correctie: Ik ga met een rode pen door je tekst, maak kromme zinnen recht en zorg dat elk woord juist gespeld is. Tarief: € 20,- per 1000 woorden (vanaf 15.000 woorden).