Pindakaas

4-2-2021

Waarschijnlijk had je het gemist, maar zondag was het Nationale Pindakaasdag.

Ik heb een gezonde afkeer van dit soort non-evenementen, maar begrijp het ook wel als mensen zich er in deze saaie tijd aan vastklampen. Het zijn er zoveel dat je er een heel coronajaar mee kunt doorkomen.

Mocht je nu pas inhaken dan heb je wel al de Dag van je ex (2 januari), Spaghettidag (4-1), Slagroomdag (5-1), Bubbelbaddag (8-1), Abrikozendag en Ruim je bureau-op-dag (beide op 9-1), Lelijke Truien Dag (19-1) en Absurde Antwoordapparaatberichten Dag (30-1) moeten missen.

Uitsloven in de keuken

Toch stond ik met m’n gezonde afkeer op Nationale Pindakaasdag me enorm uit te sloven in de keuken.

Dochter en ik maakten namelijk voor het eerst zelf pindakaas. Dat deden we met behulp van een recept uit het huis-aan-huis-blad. Nou ja, recept: dop een zak pinda’s, gooi ze in de blender met een beetje arachideolie en een snufje zout, et voilà!

Zo’n officiële dag was wel handig om dochter enthousiast te krijgen.

Ik heb het niet nodig; voor mij is het elke dag pindakaasdag.

Wat zeg ik, meerdere keren per dag zelfs.

Had ik vorige keer beweerd dat humor de smeerolie van het dagelijks leven is?

Het is bij nader inzien toch pindakaas.

In één zinderende hap

Het allerliefst smeer ik het lichtbruine goedje op een verse meergranenboterham, met een klodder sambal oelek(ker!) en daar bovenop nog wat schijfjes appel. Dan heb je het smeuïge, zoete, pittige én frisse in één zinderende hap.

En is het brood knapperig vers dan neem ik meestal gewoon nog zo’n boterham.

Waarom vertel ik dit?

Je zou bijna denken dat ik word betaald door de pindakaaslobby.

Is helaas pindakaas niet zo.

Maar mochten ze me na deze lofzang willen inhuren dan zeg ik daar uiteraard geen nee tegen.

Nee, ik schrijf dit omdat ik pindakaas zo onmeunig smeuïg lekker vind. Maar dat vermoedde je  misschien al.

Want wat vertelt of schrijft nu makkelijker dan over iets waar je blij van wordt, waar je 100% achter staat?

En dat geldt voor alles.

De beste manier om mensen te interesseren

Ongeveinsd enthousiasme is de beste manier om mensen te interesseren.

Als je daar dan ook nog een flinke scheut expertise bij kunt leveren heb je helemaal goud in handen.

Niets aanstekelijker dan een gepassioneerd iemand te zien vertellen.

Of dat nu Jan Wolkers over een spuugbeestje is of horecaondernemer Jenze Kingma over een nieuw bestelsysteem.

Toch zie ik bij ondernemers of organisaties nog vaak terughoudendheid om met wat meer schwung over hun product of dienst te vertellen.

Bescheidenheid is een mooie eigenschap, maar als het van binnen borrelt van de gedrevenheid en passie, dan zeg ik: laat het gewoon zien.

Dat hoeft niet met uitroeptekens en borstklopperij.

Maar als je laat zien waarom jij enthousiast bent dan worden jouw (potentiële) klanten dat ook.

Die willen namelijk ook dat euforische gevoel dat jij hebt.

Als jij jouw enthousiasme ook graag wil delen, maar je vindt het lastig om dat goed onder woorden te brengen dan kan ik je daarbij helpen.

Met een schrijfworkshop.

Die geef ik al aan kleine groepen.

Maar ik ze wil ze ook graag online gaan geven.

En omdat dit nieuw is voor mij bied ik de eerste deelnemers een eenmalige korting van 70%.

Let wel: dit aanbod komt nooit meer terug en geef ik alleen aan de deelnemers van de beta-training. Als ik de training later officieel lanceer is-ie fors duurder.

In deze training gaan we aan de slag met:

*helderheid: snappen bezoekers op jouw website meteen wat jij voor ze kunt betekenen?

*pakkend schrijven: hoe 'pak' jij je potentiële klant in? Met een opvallende kop, prikkelende intro en een tekst die prettig leest en aanzet tot actie.

*opbouw & structuur: hoe bouw je een tekst op, wat moet er wel/niet in?

*klantgericht schrijven: wie wil jij graag bereiken en wat los jij op voor je potentiële klanten?

*de juiste toon: schrijf je u of jij, hoe persoonlijk kun je zijn?

*de goede balans tussen spreek- en schrijftaal

*hoe je schrijft vanuit je hart én je ervaring

Als jij interesse hebt in deze online schrijftraining (en eenmalige aanbieding), dan mag je me dat via de mail laten weten.

Ken je iemand die geknipt is voor dit aanbod, stuur het vooral door.

Dan wens ik je alvast een niet al te koude Werk Naakt Dag (5 februari).