Overige werkzaamheden

*Docent journalistiek

Het geeft veel voldoening om mijn schrijfexpertise door te geven aan anderen. Sinds 2018 geef ik lessen journalistiek aan de Schrijversvakschool Groningen. Kijk op de website voor de vele mogelijkheden die deze opleiding fictie én non-fictie te bieden heeft.

*Schrijfworkshop voor ondernemers

kleine investering, grote opbrengst


"Heel leerzame en leuke workshop. Zal hem zeker aanbevelen aan anderen."

Martijn Paping (Paping Belastingadvies BV)


Je bent een bevlogen ondernemer, maar vindt het lastig om dat te vertalen naar een wervende tekst voor website of sociale media.

Je wilt weblogs schrijven die meer traffic (en dus omzet) genereren.

Dan is deze workshop ideaal voor jou.


We gaan aan de slag met:


*helderheid: snappen bezoekers op jouw website meteen wat jij voor ze kunt betekenen?


*pakkend schrijven: hoe 'pak' jij je potentiële klant in? Met een opvallende kop, prikkelende intro en een tekst die prettig leest en aanzet tot actie.


*opbouw en structuur: hoe bouw je een tekst op, wat moet er wel/niet in?


*klantgericht schrijven: wie wil jij graag bereiken en wat los jij op voor je potentiële klanten?


*de juiste toon: schrijf je u of jij, hoe persoonlijk kun je zijn?


*de goede balans tussen spreek- en schrijftaal


*hoe je schrijft vanuit je hart én je ervaring


Kosten: De workshop kost € 79,- (excl. btw).Daarvoor krijg je: een workshop van drie uur (inclusief thee/koffie) en 20% korting op je website-check of andere teksthulp voor je bedrijf.

Duur: 3 uur. Op zaterdag van 9.00-12.00 uur of doordeweeks van 19.00-22.00 uur.

Locatie: Abdijstraat 3, Aduard (gratis parkeren).


De volgende workshop is in maart 2020.


>Click hier voor meer info of om je aan te melden.


*Workshop Creatief Schrijven

Wil je beter leren schrijven? Heb je een mooi verhaal maar lukt het je niet om het goed op papier te krijgen? 

Dan is de eendaagse workshop creatief schrijven iets voor jou.


"Ik kreeg goede feedback op mijn idee en op mijn manier van schrijven. Alle tips en weetjes, de ideeën van anderen en de openheid waren geweldig. Al met al heb ik een geweldige dag gehad en ontzettend veel geleerd."

Carola Harteveld


De eerstvolgende workshop is in april 2020.


Ik houd ervan om samen aan een tekst te schaven zodat die nog beter wordt. In mijn workshop wachten we niet op inspiratie, maar werken we als ambachtslieden aan jouw tekst. Dan hoor je mij dingen zeggen als:

"Hoe kun je die zin nèt iets beter formuleren?"

"Als je die hele alinea schrapt wordt die passage volgens mij spannender."

"Zou het verhaal niet sterker zijn als..."

"Heeft de uitvoerige beschrijving van het interieur een toegevoegde waarde?" 


Deze workshop is geschikt voor elk niveau. Voor zowel de schrijfster (m/v) die haar eerste serieuze schreden nog wil zetten als diegene die zelf al veel heeft geschreven, maar behoefte heeft aan professioneel advies - en aan steun en feedback van de andere cursisten. Het lezen en bespreken van elkaars werk is een grote meerwaarde van deze workshop.


Om iedereen optimaal aandacht te kunnen geven werken we in een kleine groep van maximaal zes personen. In een veilige en inspirerende omgeving, het idyllische dorp Aduard vlakbij Groningen waar ik met vrouw en kind in een voormalige bank woon, tegenover de oude abdij.


1
2
3
4

De workshop duurt één dag. We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Voor koffie, thee, water en een heerlijke lunch wordt gezorgd.


De kosten van deze workshop zijn € 99*,- per persoon.


*wil je na de workshop worden begeleid bij je manuscript (zie hieronder) dan krijg je € 25,- korting.


De volgende workshop is in april 2020.


>Interesse of vragen? Neem gerust contact op.

*Hulp bij je manuscript

Een boek publiceren: een onbereikbare droom? Nee hoor.

Tegenwoordig kan iedereen zelf een boek uitgeven. Of het nu een familiegeschiedenis of portret van een dierbaar persoon is, of die roman die je altijd al had willen schrijven (of wellicht al hebt geschreven): het kan.

Ik help je die droom te realiseren.

 

Ik heb een aantal boeken gepubliceerd bij gerenommeerde uitgevers, heb veel redactiewerk gedaan en boeken gerecenseerd.

Kortom: ik ken alle fases en weet wat je te wachten staat. Ik ken ook de valkuilen en kan je daarvoor behoeden of je er weer uit trekken.

 

Als begeleider, redacteur of meelezer kan ik veel voor je betekenen. Ook als corrector en meelezer was ik betrokken bij een aantal boeken. Die nog prijzen wonnen ook, maar -toegegeven- dat hadden de auteurs gedeeltelijk ook aan zichzelf te danken.

 

Wat ik bied:

 

Begeleiding: Hierbij werken we gestructureerd aan jouw boek. Jij schrijft en ik begeleid. Dat kan op afstand (via de mail, skype of telefoon) en/of via individuele sessies. Jij mag uiteraard zelf bepalen hoe intensief de begeleiding is. Mijn ervaring als schrijver is dat het heel prettig, leerzaam en motiverend is om samen aan een boek te werken. Prijs in overleg.


Tekstredactie: Je manuscript wordt op verhaalniveau doorgenomen. Van een aantal pagina's wordt gekeken naar plot, logica, continuïteit en volgorde. Ook worden de zinsopbouw, grammatica en woordgebruik beoordeeld. Je krijgt suggesties tot verbetering. Tarief: eerste 2000 woorden: €150,-. Vanaf 2000 woorden €0,0150 per woord.

 

Correctie: Ik ga met een rode pen door je tekst, maak kromme zinnen recht en zorg dat elk woord juist gespeld is. Tarief: € 15,- per 1000 woorden (vanaf 15.000 woorden).

 

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
© 2020 - Igor Wijnker