muziek

Ik bedenk en speel ook graag liedjes...

 

* in mijn eentje, meestal met de akoestische gitaar. Het zijn overwegend Nederlandstalige liedjes. Soms is dat een lied bij een verhaal, soms een verhaal dat is vermomd als lied. Deze combinatie (verhaal & muziek) waarmee ik in 2013 voor het eerst naar buiten trad op de Winterwelvaart beviel mij zo goed dat ik besloot hiermee vaker de bühne op te gaan. Sinds april 2014 gebeurt dat minimaal 1x in de maand (zie de Meindert, Igor, Jonge Boschfazant & Kesanova Show), sinds september 2x per maand. Hier kun je een paar liedjes horen.

 

Update: Sinds najaar 2016 kom ik -zeer onregelmatig- naar de studio van Frans Buschman op het Hogeland om aan een EP of (mini)album te werken. Dat doen we met z'n tweeën of met een gastmuzikant(e).

 

* Tevens ben ik gitarist/zanger in de Engelstalige gitaarband Vault Pack, die in 2012 is ontstaan uit het Nederlandstalige groepje PUR. Dit akoestische gitaarduo, Ronald Nieuwenhuis en mijn persoon, maakte kortstondig furore in het Westerkwartier, maar besloot toch een echte band te worden - met elektrische gitaren en een drumstel. En de liedjes zouden voortaan in het Engels worden gezongen.

 

De eerste jaren waren wat onrustig, bandleden kwamen en gingen, vooral in het tumultueuze cultuurseizoen 2013-2014. Maar sinds begin 2015 spelen we in dezelfde samenstelling en wordt er wekelijks in de oefenruimte/studio gezweet. En soms op een podium. Dat doen we met de jongemannen op onderstaande foto. we hebben zelfs een website.

 

Update: Het afgelopen halfjaar hebben we een EP opgenomen, die ergens in 2017 het licht zal zien.

 

 

 

Muziek

© 2016 - Igor Wijnker