schrijftips en redactie

Schrijftips en redactie

Een boek publiceren: een onbeikbare droom? Nee hoor. Tegenwoordig kan iedereen zelf een boek uitgeven. Of het nu een familiegeschiedenis of portret van een dierbaar persoon is, of die roman die je altijd al had willen schrijven (of wellicht al hebt geschreven): het kan. En ik help je die droom te realiseren met Ieder verdient een boek , dat sinds najaar 2018 boeken volledig verzorgt en begeleidt.

 

Ik heb een aantal boeken gepubliceerd bij gerenomeerde uitgevers. Heb veel redactiewerk gedaan en boeken gerecenseerd. Kortom: ik ken alle fases en weet wat je te wachten staat. Ik ken ook de valkuilen en kan je daarvoor behoeden of je er weer uit trekken.

 

Als redacteur of meelezer kan ik veel voor je betekenen. Ook als corrector en meelezer was ik betrokken bij een aantal boeken. Die nog prijzen wonnen ook, maar -toegegeven- dat hadden de auteurs gedeeltelijk ook aan zichzelf te danken.

 

Wat ik bied:

 

Tekstredactie: je manuscript wordt op verhaalniveau doorgenomen. Van een aantal pagina's wordt er gekeken naar plot, logica, continuïteit en volgorde. Ook worden de zinsopbouw, grammatica en woordgebruik beoordeeld. Je krijgt suggesties tot verbetering. Eerste 2000 woorden: €125,-. Vanaf 2000 woorden €0,0125 per woord

 

Correctie: Ik ga met een rode pen door je tekst, maak kromme zinnen recht en zorg dat elk woord juist gespeld is. Tarief: € 15,- per 1000 woorden

 

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

© 2016 - Igor Wijnker