Andere diensten

Igor Wijnker


Tekstschrijver | Journalist | Biograaf | Schrijfcoach

*Docent journalistiek

Het geeft veel voldoening om mijn schrijfexpertise door te geven aan anderen. Een aantal jaar was ik verbonden aan de Schrijfunie van het Groninger Forum. Sinds 2018 geef ik lessen journalistiek aan de Schrijversvakschool Groningen. Kijk op de website voor de vele mogelijkheden die deze opleiding fictie én non-fictie te bieden heeft.

*Nieuw: Schrijfworkshop

Wil je beter leren schrijven? Twee keer per jaar geef ik een eendaagse workshop (auto)biografisch en creatief schrijven.

Deze workshop is geschikt voor elk niveau. Voor zowel de schrijfster (m/v) die haar eerste serieuze schreden nog wil zetten als diegene die zelf al de pen ter hand heeft genomen, maar behoefte heeft aan professioneel advies - en aan steun en feedback van de andere cursisten. Het luisteren en bespreken van elkaars werk is een grote meerwaarde van deze workshop.


Om iedereen optimaal aandacht te kunnen geven werken we in een kleine groep van maximaal vijf personen. In een veilige en inspirerende omgeving, het idyllische dorp Aduard vlakbij Groningen waar ik met vrouw en kind in een voormalige bank woon, tegenover de oude abdij.

1
2
3
4

De workshop duurt één dag. We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Voor koffie, thee, water en een heerlijke lunch wordt gezorgd.


De kosten van deze workshop zijn €119,- per persoon, exclusief 21% btw.


De eerstvolgende workshop is op zaterdag 7 september 2019.


>Interesse of vragen? Neem gerust contact op.

*Hulp bij je manuscript

Een boek publiceren: een onbereikbare droom? Nee hoor.

Tegenwoordig kan iedereen zelf een boek uitgeven. Of het nu een familiegeschiedenis of portret van een dierbaar persoon is, of die roman die je altijd al had willen schrijven (of wellicht al hebt geschreven): het kan.

Ik help je die droom te realiseren.

 

Ik heb een aantal boeken gepubliceerd bij gerenommeerde uitgevers, heb veel redactiewerk gedaan en boeken gerecenseerd.

Kortom: ik ken alle fases en weet wat je te wachten staat. Ik ken ook de valkuilen en kan je daarvoor behoeden of je er weer uit trekken.

 

Als redacteur of meelezer kan ik veel voor je betekenen. Ook als corrector en meelezer was ik betrokken bij een aantal boeken. Die nog prijzen wonnen ook, maar -toegegeven- dat hadden de auteurs gedeeltelijk ook aan zichzelf te danken.

 

Wat ik bied:

 

Tekstredactie: je manuscript wordt op verhaalniveau doorgenomen. Van een aantal pagina's wordt gekeken naar plot, logica, continuïteit en volgorde. Ook worden de zinsopbouw, grammatica en woordgebruik beoordeeld. Je krijgt suggesties tot verbetering. Eerste 2000 woorden: €150,-. Vanaf 2000 woorden €0,0125 per woord.

 

Correctie: Ik ga met een rode pen door je tekst, maak kromme zinnen recht en zorg dat elk woord juist gespeld is. Tarief: € 15,- per 1000 woorden.

 

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
*Lezing of interview in het openbaar

Regelmatig treed ik op voor een publiek. Met een lezing of als interviewer.

Ben je op zoek naar een door de wol geverfde interviewer of iemand die zich goed kan inleven in het onderwerp en het publiek, die een goed en origineel verhaal kan afsteken?

>Ik sta altijd open voor zo'n uitdaging.


Agenda optredens:


20-5: avond rond Blaze (m.m.v. Tim Knol en Awkward i) - VERA, Groningen


13-6: maandelijkse show (met o.a. Meindert Talma) - Kroeg van Klaas, Groningen

© 2019 - Igor Wijnker